125 esztendő – múzeumtörténeti kiállítás

2023. október 14. - 2024. október 5.
Balatoni MúzeumTérképen mutasd


A Balatoni Múzeum alapításának 125 éves évfordulója alkalmából nyílt múzeumtörténeti kiállítás célja bemutatni az intézmény múltját és azt, hogy minek köszönhető fennmaradása az elmúlt 125 évben.

A Balatoni Múzeum 2023-ban ünnepli alapításának 125 éves évfordulóját. Az erre az alkalomra létrehozott tárlattal azt a nem kis célt tűzte ki a Múzeum, hogy megmutassa milyen volt, mivel foglalkozott, hogy maradhatott fenn töretlenül a Balatoni Múzeum az elmúlt 125 esztendőben.
Egy múzeumtörténeti tárlat megtekintésére, egy utazásra invitálják a látogatókat! Olyan időutazásra, amely során nem csak a Múzeum 125 évét barangolhatják be a „születés” előtti időktől a megszűnés küszöbére kerülésén át egészen napjainkig. A Múzeumi gyűjtemények mesélő tárgyai révén visszarepülhetnek az őskorig. Megelevenedik a Balaton térségében élt ember múltja, részesei lehetnek nagy birodalmak tündöklésének és bukásának, a honfoglalástól végigkísérhetik őseink életét egészen a közelmúltig.

A Múzeum 15 gyűjteményéből, gyűjteményi egységéből olyan tárgyak jelennek meg, amelyekkel évtizedek óta vagy egyáltalán nem találkozhatott a nagyközönség, illetve egyediségükkel tűnnek ki hazánk vagy akár Európa más múzeumaiban őrzött hasonló tárgyak sorából.

Régészeti gyűjtemény anyaga felöleli az összes régészeti kort és kultúrát, sőt a környék leletei régészeti fogalmak névadói lettek.

A tárlat bepillantást enged a múzeum életébe, a kulisszák mögé is.

Forrás: Balatoni Múzeum

125 esztendő – múzeumtörténeti kiállítás

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Festeticsek öröksége
Festeticsek öröksége
Találd meg a titkos átjárót a kincshez!
Festetics családi bringatúra
Festetics családi bringatúra
Kóstolj bele a Festetics-örökségbe kétkeréken!
Helyiek kiváltsága
Helyiek kiváltsága
Igazold, hogy Keszthelyen vagy a környéken laksz.
Kávéőrült
Kávéőrült
Az élet apró örömei - jó kávé mind felett!
+28Kihívás vár
még rád

Információk

Térképen mutasd

8360 Keszthely, Múzeum utca 2.

Elérhetőségek

Szervező