Eltemetett múlt kiállítás

2024. június 1 - szeptember 15.
Balatoni MúzeumTérképen mutasd


A nagykanizsai Thúry György Múzeum vándorkiállítása érkezik meg most a Balatoni Múzeumba, és egészül ki a múzeum régészeti anyagával.

Az Eltemetett múlt – Élet és halál az Árpád- és középkori Dél-Zalában című vándorkiállítással egy régészeti tárlatot mutat be a Balatoni Múzeum, mely az Árpád- és középkori életvitelre, illetve a temetkezési szokásokra, sírokra koncentrál. A kiállítandó leletanyag a nagykanizsai Thúry György Múzeum gyűjteményébe tartozik, mely a Balatoni Múzeum régészeti gyűjteményével karöltve jelenik majd meg a látogatók előtt.

A kiállítás célja, hogy bemutassa a régészeti kutatásokat, beleértve az archeobotanikai, archeozoológiai és környezetrekonstrukciós vizsgálatokat, a temetkezések kapcsán pedig az antropológiai vizsgálatok eredményeiből levonható következtetéseket.

A dél-zalai leletanyagba való betekintést két kiállítóterem segíti majd, melyben az élet és halál elemei jelennek meg. Végig követhetik az első teremben a letűnt korok embereinek szokásait, életvitelét, lakóházának rekonstrukciós modelljét, használati, viseleti tárgyait (kerámiák, gyöngyök stb.), míg a második teremben az életüket lezáró szakaszt is, ahol betekintést nyerhetnek a temetkezésükre vonatkozóan, ugyanis egy csontvázas temető sírjai „elevenednek” meg a látogató előtt.

Forrás: Balatoni Múzeum

A kép forrása: Thúry György Múzeum

Eltemetett múlt kiállítás

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Keleti ízek
Keleti ízek
Válassz egyet a thai fűszeres tészták közül!
Mit csinál az unatkozó várvédő?
Mit csinál az unatkozó várvédő?
Elfoglalja magát!
Bookie
Bookie
Szelfizz könyvekkel!
Beszélő Házak
Beszélő Házak
Ismerd meg Keszthelyt!
+28Kihívás vár
még rád

Információk

Térképen mutasd

8360 Keszthely, Múzeum utca 2.

Elérhetőségek

Szervező