Balaton-part és Pavilonsor

Keszthely egyik legkedveltebb helye az egész évben látogatott Balaton-part, amely amellett, hogy könnyen megközelíthető, tavasztól őszig számtalan programmal, szabadidős lehetőséggel vár. A Helikon-park felől közelítve útba esik a Pavilonsor, ahol kedvünkre étkezhetünk, beszélgethetünk.


Balaton-part télen-nyáron

Pavilonsor – Éttermek a parton

A nyári szezonban sok érdekességgel és finomsággal kecsegtető Pavilonsor az Olimpikonok táblájától egészen a Zenepavilonig tart. Ha a strandolás előtt észrevesszük, hogy valamit otthon hagytunk, térjünk be a butikokba, ahol számtalan strandcikk közül válogathatunk. Ha az utazásban, fürdőzésben, vagy biciklizésben elfáradtunk, büfék és éttermek sokasága vár minket. Amennyiben nosztalgikus ízekre vágyunk, vállasszunk hekket vagy lángost, ha valami mást ennénk, pizzázó és grillező is vár minket.

A part nyáron

A keszthelyi Balaton-part tavasztól őszig élettel teli, programoknak, gasztrofesztiváloknak ad otthont, koncertek, fellépések, vetítések zajlanak a Zenepavilonnál. Óriáskerék magasodik a part fölé, amelyről csodálatos panoráma tárul elénk a Balatonra és a keszthelyi térségre. A part a Mólóval „végződik”, melyről különböző hajójáratok indulnak. Ha gyermekkel érkezünk, mindenképp keressük fel a Vízi játékparkot, amely tartalmas kikapcsolódást biztosít a legkisebbek számára. Itt találjuk a keszthelyi Balaton-part két ikonikus épületét, a Hullám-, és a Balaton Szállót is.

“Nyáron biztos vissza fogok jönni meghallgatni egy koncertet.”

Szakal LisaHelyi idegenvezető

A parti sétány évközben

Ugyan a nyári időszakban a legnyüzsgőbb a Balaton-part, az év egészében szívesen látogatjuk. Ideális pihenőhely biciklizés közben, padokon lazíthatunk, közben csodálva a tó vizét. A Balaton Szálló és a Helikon Hotel közti részen gyermekjátszóteret, felnőtt kondiparkot és pingpong asztalokat is találunk. Ha csak egy kellemes sétát tennénk, válasszuk akkor is a Balaton-partot, kisebb, nagyobb távok egyaránt megtehetők a szép környezetben. Sokan szeretnek szép pillanatokat megörökíteni, két fotópont is biztosítja, hogy fényképünkön egyértelműen látszódjon: Keszthelyen jártunk. A parton két híres ember szobra is megtalálható, közvetlenül a víz mellett Csik Ferenc, keszthelyi olimpikon szobra, valamint a Balaton-, és a Hullám Szálló közt az Erzsébet királynéról készült alkotás. Télen az Energia téren műkorcsolyapálya várja a korizás szerelmeseit.

Balaton-parti séta egy hártyás lábú baráttalÉrdekességHamarosan a teljes balatoni partszakasz ligetes, parkos sétányként lesz bejárható, és évtizedek óta lezárt területek nyílnak meg a keszthelyi Balaton-parton.

Megközelítés, parkolás

A Vasútállomástól a Helikon park irányába kell elindulni a sínekkel párhuzamos úton. Ha kocsival megyünk, akkor még tovább kell menni a vasúti sorompóig. A parthoz közel több nagy, fizetős parkoló is található, emellett pedig az út szélén is több parkolóhely ki van jelölve, valamint a Városi Strand hátsó bejáratánál díjmentes a parkolás.

Információk

Térképen mutasd

8360 Keszthely, Pavilonsor

Elérhetőségek

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Kövesd a grófot
Kövesd a grófot
Sétálj Keszthely belvárosában!
Dobókocka
Dobókocka
Felnőtt megőrző szombatonként
Robbanó kiscica
Robbanó kiscica
Bumm!
Kávéőrült
Kávéőrült
Az élet apró örömei - jó kávé mind felett!
+26Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő