Festetics Imre Állat- és Vadaspark

Őshonos magyar vadfajokkal, állatfajokkal ismerkedhetünk meg a Keszthely és Gyenesdiás határában lévő, Festetics Imre Élményközponthoz tartozó Festetics Imre Állat- és Vadasparkban.


Őshonos magyar állatok

Bubu, Dáma, Zorró és társai várnak rád!

Megismerkednél Bubuval, a magyar merinói tenyészkossal? Vagy inkább Dámával, a dámszarvassal találkoznál? Esetleg, Zorró, a fekete racka juh története érdekel? Gyere, látogasd meg őket a császári és királyi kamarás, nagybirtokos genetikusról elnevezett, Festetics Imre Élményközpont állatparkjában, ahol több, mára ritkaságszámba menő őshonos magyar állat- és vadfajt vehetsz szemügyre. Nézheted őket vadlesről, pihenőpadokról, némelyiküket akár meg is simogathatod! Tudod, melyik állat került ide a török kort követően? Kinek a tejéből készül a finom gomolyasajt? Melyik a legnagyobb testű és legelegánsabb magyarországi szarvasféle? Miért mondhatja Liba Lilla, hogy nem éppen leányálom a libasors?  Gyere, és választ kapsz kérdéseinkre!

“Nagyon szép rendezett hely. Gyerekek számára külön nagy élmény a sok állat a parkban. Van egy kis önkiszolgáló büfé és játszótér is, ami nagyon ötletes kivitelezésű. Az állatok barátságosak, sokat közülük simogatni is lehet. Érdemes elmenni, ha a közelben jár az ember.”

Müllerlei LajosHelyi idegenvezető

A megújult állat-és vadaspark

A Bakonyerdő Zrt fenntartásában lévő állatpark 2012-ben nyitotta meg kapuit. 2021-ben megújult az állatpark, és azóta összevonták a Természet Házával és a Festetics Imre Élményközpont részeként működik. Az élményközpont része a 4,6 hektáron kialakított Vadfarm is, ahol megismerhetünk 5, Magyarországon megtalálható nagyvadat: őzeket, muflonokat, dámvadakat, vaddisznókat, gímszarvasokat, továbbá juhokat. Az állatokat a korábbinál természetesebb, fás, erdős környezetben láthatjuk. A gyermekek örömére játszótér is helyet kapott a parkban.

Érdekességek Festetics Imre élete és munkásságaÉrdekességFestetics Imre, Festetics György testvére egy katonai sérülés után gazdálkodással kezdett foglalkozni. A család birtokán juhtenyésztésbe fogott, és hamarosan nem tudott jobb tenyészállatokat vásárolni a sajátjainál. Állatnemesítő szakember, genetikus, zoológus vált belőle, az ő nevéhez köthetők a genetika alaptörvényei, magát a genetika szót is ő használta először.  Ugyan szakmájában számos nagyszerű úttörő gondolata, felfedezése volt, sokáig mégis feledésbe merült munkássága, bár valószínűsíthető, hogy eredményeit mások is felhasználták.

Megközelítés

Ha a 71-es főútról érkezünk, a gyenesdiási körforgalomnál a Faludi utca irányába kell menni, majd kb. 500 métert haladni, és balra fordulni a Dornyai Béla útra. A látogatóközpont szép épülete a jobb oldalon lesz látható. Ingyenes parkolás a látogatóközpont előtt biztosított.

Információk

Térképen mutasd

8315 Gyenesdiás, Dornyai Béla út 4.

Elérhetőségek

Nyitva tartás

 • Január 02. - December 18.
 • NyitvaZárás: 19:00
  • csütörtök (ma) 09:00-19:00
  • péntek 09:00-19:00
  • szombat 09:00-19:00
  • vasárnap 09:00-19:00
  • hétfő 09:00-19:00
  • kedd 09:00-19:00
  • szerda 09:00-19:00

Közösségi oldalak

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Festetics családi bringatúra
Festetics családi bringatúra
Kóstolj bele a Festetics-örökségbe kétkeréken!
Technika nyomában
Technika nyomában
Less be a technika világába!
Legendás Koncertek
Legendás Koncertek
A zenei világ legnagyobbjai
Hőlégballon
Hőlégballon
Ahogy a madarak látják Keszthelyt
+28Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő