Festetics Imre Élményközpont

Festetics Imre Élményközponthoz tartozó, a Bakonyerdő Zrt. fenntartásában lévő gyenesdiási Természet Háza, Állatpark és Vadfarm komplex képet nyújt a Keszthelyi-hegység állat- és növényvilágáról.


Festetics Imre Élményközpont

Élményközpontú kiállítások

A Festetics Imre Élményközpont három egységből épül fel, a Természet Házából, egy őshonos háziállatokat bemutató Állatparkból, és egy Vadfarmból. A Bakonyerdő Zrt. által fenntartott létesítményben, a Keszthelyi-hegység élővilágát, természeti értékeit megismerni vágyókat a Természet Háza Látogatóközpont várja interaktív látványelemekkel, fotóillusztrációkkal, akusztikus és vizuális effektekkel, és élethű diorámákkal. Az Állatpark és a Vadfarm pedig, a manapság már ritkaságszámba menő őshonos magyar háziállatokra, és a hazai csülkös vadfajokra kíváncsi látogatókat invitálja tartalmas időtöltésre. A megújult Vadfarm részben gímszarvasokat, dámvadakat, muflonokat és vaddisznókat figyelhetnek meg a látogatók, továbbá egy hazai fajtákat felvonultató „juh fajta bemutató” kap itt helyet. A fás, erdős területen a korábbinál természetesebb környezetben figyelhetik meg a látogatók a vadakat vadlesekről és pihenőpadokról. Mindezeken túl a megújult játszótereken is vidám perceket tölthetnek a fiatal látogatók.

“Nagyon szépen kialakított hely. Beltéren van egy kisebb kiállítás. Kültéren a nagyvadak és a háziállatok bemutatója. Az állatoknak szépen rendben van tartva a helye. Területük is nagyobb, mint amit eddig vadasparkokban láttam. A vadállatoknál a kifutók mellett van egy-egy magasles. A park mindkét végében van mosdó. Ezek szép tiszták voltak. Babakocsival jól járhatóak az utak. Érdemes ide ellátogatni.”

G VHelyi idegenvezető
A Természet Háza bemutatja a környék természeti értékeitKedvencünkNépszerű eleme a VR szoba, ahol a modern technikának köszönhetően pék, kovács, és a bognár munkáját próbálhatjuk ki.

Jurta-táborhely

2023 tavasszal egy jurta-táborhellyel bővült az élményközpont. Ezek a jurták ideális szálláslehetőséget biztosítanak akár egy osztálykiránduláshoz, csapatépítő tréninghez, egy lovas- vagy egy kajak-kenu túrához.

Programok

Az óvodás és iskolás csoportok a különböző témájú, tematikus foglalkozásaink közül is választhatnak, de igénybe vehetik a szakvezetéses sétákat is az állatpark területén. Ha a Festetics Imre Élményközpont látogatását, egy kirándulással egészítenék ki a közeli erdőben, ehhez is biztosít az élményközpont kíséretet.

Tipp kirándulás a Keszthelyi-hegységbenTippHa kedvet kaptunk a természetjáráshoz, ne habozzunk, másszuk meg a Keszthelyi-hegységet, keressük fel kilátóit, és gyönyörködjünk a balatoni panorámában! Egyúttal ismerkedjünk meg a hegység élővilágával is!

Állatpark

Az Állatpark nem kifejezett állatsimogató, de a pénztárban kapható csemegével sok állat etethető. A birkák, dámvadak, bivalyok, szamarak, kecskék a kerítésnél sorakozva várják a látogatókat, és az általuk kínált Bubu-csemegét. A két dámvad bika, Pocak és fia különösen kedves természetű, igénylik a simogatást , és kifejezetten fotogének is.

Érdekességek Festetics Imre élete és munkásságaÉrdekességFestetics Imre, Festetics György testvére egy katonai sérülés után gazdálkodással kezdett foglalkozni. A család birtokán juhtenyésztésbe fogott, és hamarosan nem tudott jobb tenyészállatokat vásárolni a sajátjainál. Állatnemesítő szakember, genetikus, zoológus vált belőle, az ő nevéhez köthetők a genetika alaptörvényei, magát a genetika szót is ő használta először.  Ugyan szakmájában számos nagyszerű úttörő gondolata, felfedezése volt, sokáig mégis feledésbe merült munkássága, bár valószínűsíthető, hogy eredményeit mások is felhasználták.

Megközelítés, parkolás

Ha a 71-es főútról érkezünk, a gyenesdiási körforgalomnál a Faludi utca irányában kell menni, majd kb. 500 métert haladni, és balra fordulni a Dornyai Béla útra. A látogatóközpont szép épülete a jobb oldalon lesz látható. Ingyenes parkolás a látogatóközpont előtt biztosított.

Információk

Térképen mutasd

8315 Gyenesdiás, Dornyai út 4.

Elérhetőségek

Nyitva tartás

 • Január 02. - December 18.
 • ZárvaNyitás holnap: 09:00
  • szerda (ma) 09:00-19:00
  • csütörtök 09:00-19:00
  • péntek 09:00-19:00
  • szombat 09:00-19:00
  • vasárnap 09:00-19:00
  • hétfő 09:00-19:00
  • kedd 09:00-19:00

Közösségi oldalak

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Festeticsek öröksége
Festeticsek öröksége
Találd meg a titkos átjárót a kincshez!
Szendrey Selfie
Szendrey Selfie
Találkozz a múzsával!
Téged is az ITALVÁR!
Téged is az ITALVÁR!
Legyen Tied a legmenőbb fotó!
Bakonyerdő túra 2 keréken
Bakonyerdő túra 2 keréken
Tekerd le az egyik legszebb útvonalat!
+28Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő