Festetics Kastély -Történelmi Modellvasút-kiállítás

Keszthelyen található Közép-Európa legnagyobb terepasztala! A Festetics Kastély - Történelmi Modellvasút-kiállítás keretében a 19-21. századi Magyarország, Németország és Ausztria vasútjainak korhű mását tekinthetjük meg.


Modellvasút mindenkinek

Ha a modellvasútról neked is a karácsonyfa alatt lévő kisvasút, esetleg egy komolyabb terepasztal jut eszedbe, el fog állni a lélegzeted, ha a múzeum tetőterébe lépsz, ahol 2008 óta Európa egyik legnagyobb modellvasút-kiállítása terül eléd.

Közép-Európa legnagyobb terepasztala

A kiállításon 19-21. századi Magyarország, Németország és Ausztria vasútjainak korhű mását tekinthetjük meg, 60-70 db valósághűen, 1:87 méretarányban összeállított szerelvénnyel, melyek között régi gőzmozdonyok, és mai gyorsvonatok is megtekinthetők. Mindegyik saját pályával rendelkezik, mi több, „menetrend szerint” közlekednek.

“Csodálatos volt a vadászati kiállítás is, zseniálisan meg van csinálva. A vasút pedig… arra nincsenek szavak! A modellvasutnál időközönként kikapcsolják a világítást, és akkori éjjeli pompában is megtekinthető, a vonatok és épületek ki vannak világítva, azt mindenképp érdemes megvárni.

Borovi BenceHelyi idegenvezető
Keszthely is része a modellvasút-kiállításnakKedvencünkA világon egyedülálló, az „éjszaka fényei” látványelem, amelyet a kiállítás részét képező több száz lámpának köszönhetünk.

Ha szeretnéd, tyúkokat etethetünk, tüzet gyújthatunk, – persze csak játékból – az interaktív rendszer segítségével ilyen módon mi is bekapcsolódhatunk a kiállításba. Havas vidék, őszi táj, viaduktok, alagutak, 2,7 km hosszú sínhálózat- a gyermekektől az idősebb korosztályig mindenkit lenyűgöz. A legnagyobb állomása a nürnbergi, 26 vágánnyal, a legkisebb… ezt inkább fedezd fel, és mond meg Te a választ!

Európa egyik legnagyobb modellvasút-kiállítása található KeszthelyenÉrdekességA világon ez az egyik legnagyobb hegyivasút-terepasztal, amely szemlélteti a magasságbeli különbséget és valamennyi műtárgyat teljes hűséggel mutatja be.

A 19-21. századi Magyarország, Németország és Ausztria vasútjainak korhű mása

Az osztrák rész érdekessége, hogy egy, a világörökség részét képező tájat, valamint Európa első hegyi vasútját mutatja be. A németországi egység központi részén az eredeti légi felvétel alapján épült nürnbergi pályaudvar látható, míg kicsivel arrébb egy német fantáziaváros kapott helyet, ám az ott látható elemek, mint a freiburgi városkapu, a berlini tv-torony a valóságban is létező épületek, építmények mása.

Az évszakok megjelenítésére is ügyeltek a tervezők, megcsodálhatjuk a havas Fekete-erdőt, illetve a nürnbergi karácsonyi vásárt is. A magyarországi egység az egykori Déli Vasutat mutatja be, a Budapest- Déli pályaudvar- Nagykanizsa szakaszt, valamint Zala megye egyes részeit, melynek egyik legszebb része a Badacsony hegy ábrázolása. Nem maradhatott ki az egykori keszthelyi vasútállomás sem, mely mögött megpillanthatjuk a Festetics-kastély makettjét.
ÉrdekességMég többet szeretnél tudni Keszthely múltjáról? Akkor a KESZTHELYI TÖRTÉNETEK című könyvet neked írták, szerezd be a sétáló utcai Tourinform irodában!

Megközelítés

A múzeum épülete a Festetics Kastély mögött található, a belvárosból érkezők gyalog is meg tudják közelíteni, az autóval érkezőknek jó hír, hogy saját parkolóval rendelkezik. A múzeum előtt kerti kisvasút várja a legkisebbeket, majd belépve tudunk jegyet vásárolni – akár SZÉP kártyával is, a nagycsaládosok kedvezményesen.

Információk

Térképen mutasd

8360 Keszthely, Pál utca 1.

Elérhetőségek

Nyitva tartás

 • Egész évben nyitva
 • ZárvaNyitás: 10:00
  • szerda (ma) 10:00-17:00
  • csütörtök 10:00-17:00
  • péntek 10:00-17:00
  • szombat 10:00-17:00
  • vasárnap 10:00-17:00
  • hétfő 10:00-17:00
  • kedd 10:00-17:00

Közösségi oldalak

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Jenei számoló
Jenei számoló
Te hány Jeneit találsz?
Kávéőrült
Kávéőrült
Az élet apró örömei - jó kávé mind felett!
Parkolj ingyen 2024-ben is!
Parkolj ingyen 2024-ben is!
Spórolj velünk! Parkolj ingyen napi 1 óráig 2 autóval 2024-ben is.
Istenek itala
Istenek itala
Kóstold meg a keszthelyi Nektárt!
+26Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő