Futás Keszthelyen

Akár a városban élsz, akár vendégként érkezel Keszthelyre, ha kicsit is vonz a futás gondolata, ne habozz, futócipőt fel, mi pedig mutatunk néhány klassz helyszínt!


Hol fussunk Keszthelyen?

A futás előnyei

A futás előnyeiről talán nem kell részletesen beszélnünk, jelen esetben viszont fontos kiemelni, hogy nem kell adott helyhez, időhöz, és másokhoz kötnünk sporttevékenységünket. Tehát, ha csupán vakációnkat töltjük a városban, amennyiben van nálunk kényelmes, sportos ruházat, már szaladhatunk is. Bizonyára velünk is megesett már, ha valakit – akár képen, vagy filmben – szép környezetben, például tengerparton láttunk futni, azt gondoltuk: könnyű lehet neki, ilyen gyönyörű helyen! Keszthelyen nem lehet ilyen kifogásunk, a Balaton fővárosát ugyanis futóparadicsomként is definiálhatjuk, elmondjuk, miért!

Futás a Balaton-parton

Keszthely kedvez az aktív pihenést előnyben részesítőknek, ugyanis, hogy néhány példát említsünk, áthalad rajt a Kéktúra útvonala, valamint a Balatoni Bringakör is. Márpedig, ahol biciklizni, ott általában futni is lehet, így meg is érkeztünk az egyik legklasszabb helyszínünkhöz, a Balaton-parthoz. Innen két irányba is útnak eredhetünk. Ha a Keszthely felirattól Gyenesdiás felé indulunk, sokáig a part mentén haladunk, attól függően, hogy ki, milyen távot szeretne teljesíteni, több célpontunk is lehet.

Tipp a keszthelyi yachtkikötő mögötti padokon megpihenhetünk futás közbenTippA Keszthelyi Yachtkikötő mögötti részen padokat találunk, itt, ha szükséges, megpihenhetünk, közben gyönyörködve a balatoni panorámába.

Ha szeretnénk, tovább mehetünk a bicikliúton, de bármikor vissza is fordulhatunk. Ha bírjuk még, érdemes a vonyarci kikötőt követő partszakaszig elérnünk, ott szintén csodálatos látvány nyílik a tóra. Ez kb. 5 kilométerre van a kiindulópontunktól.
A keszthelyi parttól indulhatunk az ellenkező irányba is, a Csik Ferenc sétányon és a Csárda utcán át megközelíthetjük Helka és Kelén szobrát, ahol ismét a „magyar tenger” mentén találjuk magunkat.  A bringaút lehetővé teszi, hogy tovább menjünk a déli part irányába, a lefutott távnak az energiánk szab csupán határt.

Futókörök, futópálya Keszthelyen

Vannak, akik a „futóköröket” részesítik előnyben, erre is adódik lehetőség városunkban. A parti sétánytól nem messze lévő Helikon-park „park-köre” 1km hosszú, így megtehetjük, hogy amennyit bírunk, annyit futunk, nem kell sehonnan esetlegesen visszagyalogolnunk. Ez azért is jó, mert lehet, hogy csak 2 kört tűzünk ki, ha azonban úgy érezzük, jól esik, emelhetjük a teljesítendő körök számát. Mindezt évszázados fák alatt, a város legnagyobb zöldterületén.

Ha távolodnánk a Balaton-parttól, ám továbbra is maradnánk a „köröknél”, válasszuk a Festetics-kastély parkját! Amennyiben itt szeretnénk sportolni, főként nyáron, lehetőleg részesítsük előnyben a hétköznapokat, a reggeli órákat, ugyanis a látogatóknak, és számunkra is zavaró lehet, ha a legnagyobb „tömegben” szaladgálunk. A festői szépségű, minden évszakban gyönyörű park feledteti velünk, hogy hányadik körnél is járunk. Ha futópályát keresünk, válasszuk a Szendreytelep úti sportpályát!

Futás terepen

A terepfutást kedvelők sem maradnak Keszthelyen útvonal nélkül! A 6 km hosszú Fenyves-allén, az egykori kocsikázó-lovagló úton szintén kedvünkre tűzhetünk ki célul távot.

Akik extrémebb környezetre vágynak, gyakran választják a Keszthelyi-hegység túraútvonalait, kilátóit célpontul. Az olykor meredek emelkedők próbára teszik akár az edzett szervezetet is, ezért felelősséggel vágjunk neki! Mindenesetre, aki felér valamely kilátóba, felejthetetlen panorámában lesz része!

Futóversenyek

Keszthely számos futórendezvénynek szokott helyet adni, ha nagyon elszántak vagyunk, megmérettethetjük magunkat versenyen is. A legjelentősebb, évről évre megrendezésre kerülő események-amennyiben a vírus nem szól közbe – a Keszthelyi Kilométerek, a Keszthelyi Triathlon, de van példa éjszakai futásra, és számos jótékonysági eseményre, ahol a futást kedvelők mindig egy közös, nemes célért szoktak a rajtvonalhoz állni.

Információk

Térképen mutasd

Elérhetőségek

Közösségi oldalak

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Tavirózsa
Tavirózsa
Fürödj a Hévízi-tóban!
Legendás Koncertek
Legendás Koncertek
A zenei világ legnagyobbjai
Vérangyal
Vérangyal
Segíts másokon, adjál vért a kórházban!
Hőlégballon
Hőlégballon
Ahogy a madarak látják Keszthelyt
+30Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő