Georgikon Majormúzeum élménygazdasága

A Festetics-kastélytól nem messze található Georgikon Majormúzeum élménygazdasága egy 1,5 hektáron elterülő hangulatos bemutatókert, mely emléket állít a majorban folytatott mezőgazdasági tevékenységnek. Állatsimogató, játszópajta, növénybemutató, lugas-pihenő, játszótér, és sütőhely fogadja a látogatókat.


Mezőgazdasági bemutatókert

Látnivalók

A 2013-ban kialakított Georgikon Majormúzeum Élménygazdasága élményközpontú módon mutatja be a Festetics korabeli gazdálkodást. Találunk szőlős kertet, gyümölcsöst, fűszerkertet, állatsimogatót, játszópajtát, népi játékokat, lugaspihenőt felnőtteknek, kemencés házat. A gyermekek játékosan ismerkedhetnek meg a mezőgazdasággal. A gazdaság ideális helyszín tartalmas kikapcsolódáshoz a család minden tagja számára, születésnapokat, családi- és céges rendezvényeket is tarthatunk itt. A múzeum 2021-ben elnyerte a Családbarát Múzeum címet!

“Cséplés köré szervezett programon voltunk, a gyerekek is nagyon élvezték a helyet, szuper programot szerveztek, érdekes volt.”

Németh GergelyHelyi idegenvezető

Programok a gazdaságban

Az Élménygazdaság tavasztól őszig színes programoknak ad otthont: Kistérségi oltónapnak, Majorbéli húsvéti pikniknek, Gyereknapi rendezvénynek, Múzeumok Éjszakájának, Géptalálkozónak, Kulturális Örökség Napi Programoknak, valamint a Márton-napi Őszbúcsúztatónak. A rendezvények mellett számos múzeumpedagógiai foglalkozás színesíti a kínálatot, melyek keretében a gyermekek megismerkedhetnek a méhészkedéssel, a gabonaőrlés folyamatával, kenyérsütéssel, a háztáji állattartás módjaival, a major madaraival, valamint részt vehetnek majorbéli öttusán is. Nyári táborokba június második felétől egészen augusztus közepéig várják a vakációzó gyermekeket.
ÉrdekességMég többet szeretnél tudni Keszthely múltjáról? Akkor a KESZTHELYI TÖRTÉNETEK című könyvet neked írták, szerezd be a sétáló utcai Tourinform irodában!

Megközelítés, parkolás

A Sétálóutca kastély felőli végén a Georgikon utcán kell elsétálni a lámpás kereszteződéshez, ahol balra kell fordulni a Bercsényi utcába és követni a vályogházakat. Az Élménygazdaság része a Majormúzeumnak, ahol a parkolás ingyenes.

Nyitvatartás, belépőjegy

A Majormúzeum és az Élménygazdaság áprilistól novemberig várja a látogatóit, decembertől márciusig előzetes bejelentkezéssel látogatható. Az Élménygazdaságba vásárolhatunk külön belépőjegyet, de vehetünk kombináltat is, mellyel a Majormúzeum kiállításai is megtekinthetők. Diákok, nyugdíjasok, családok és csoportok kedvezményben részesülhetnek a jegyvásárlásnál.

Információk

Térképen mutasd

8360 Keszthely, Bercsényi Miklós utca 65-67.

Elérhetőségek

Nyitva tartás

 • Április 01. - November 30.
 • ZárvaNyitás holnap: 10:00
  • szerda (ma) 10:00-18:00
  • csütörtök 10:00-18:00
  • péntek 10:00-18:00
  • szombat 10:00-18:00
  • vasárnap 10:00-18:00
  • hétfő 10:00-18:00
  • kedd 10:00-18:00

Közösségi oldalak

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Keleti ízek
Keleti ízek
Válassz egyet a thai fűszeres tészták közül!
Végig a Sétálón
Végig a Sétálón
Nézd meg mit rejt Keszthely szíve!
Kövesd a grófot
Kövesd a grófot
Sétálj Keszthely belvárosában!
Gyúrunk vaze?
Gyúrunk vaze?
Ki a szabadba, próbáld ki a város összes kondiparkját!
+28Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő