Játszóterek kicsiknek és nagyoknak

Keszthelyen 11 korszerű, élményközpontú, díjmentesen használható játszótér várja a gyermekeket, 6 szabadtéri kondipark a mozogni vágyó felnőtteket városszerte, a kertvárosi részektől, a belvároson át a Balaton-partig.


Míg Te játszol, apa gyúr

Gyerek játszóterek

Bizonyára minden gyermekes szülőnek ismerős az a szituáció, amikor alig tudja rávenni gyermekét arra, hogy a játszótérről hazainduljanak. Vagy a játszópajtása miatt, vagy azért, mert épp egy klassz játékot talált, amelyet nem lehet olyan hamar ott hagyni. Keszthelyen nem áll fenn a veszélye annak, hogy a gyermekek megunnák a „játszóterezést”, ugyanis a városban mintegy 11 korszerű, élményközpontú játszótér várja a legkisebbeket. A közelmúltban közülük több a lakossági igények figyelembevételével megújult, új játékelemeket, új biztonságos gumiburkolatot kapott. A gyermekjátékok között többek közt találunk csúszdát, hintát, libikókát, homokozót, mászókát.

Kedvencünk a Városi Strandon található Kalózhajó játszótérKedvencünkIgazi tengerparti hangulatot kölcsönöz a gyermekek nagy kedvence, a Városi Strandon lévő „kalózhajó” játszótér, amelyet előszeretettel „foglalnak” el az év egészében a gyerkőcök.

Ha a Balaton-parton, a Móló környékén járunk, érdemes betérnünk a Balaton Szálló és a Helikon Hotel közti parkos területen lévő játszótérre, amely az árnyas fák miatt nagy melegben is kitűnő választás. Ha a belvárosban időzünk, a Fő tér melletti Várkertben is találunk játékokat, mellette padok biztosítják a pihenést, kikapcsolódást. Az említetteken kívül játszótér várja a gyermekeket a IV. Béla parkban, a Semmelweis-, valamint a Gagarin-, a Schwarz Dávid-, és a Keringő utcában is.

Tipp, gyerekekkel próbáljátok ki a vízi játszóteretTippHa nyári időszakban a Balaton-part közelében vagyunk, feltétlenül keressük fel a Vízi játékparkot, ahol a gyermekek játékosan szerezhetnek ismereteket a vízről, és a vízzel kapcsolatos fizikai jelenségekről.

Felnőtt játszóterek

Nem csak gyermekkorban fontos, felnőttként is ajánlott minél több időt a szabadban eltölteni, lehetőleg mozgással. Ezt a célt szolgálják az ingyenesen használható szabadtéri kondiparkok, melyekből – a játszóterekhez hasonlóan – szintén több található városunkban: a Balaton-parton, a Helikon pihenőnél, a Vitorlás kikötőnél, a Semmelweis-és a Rózsa utcában. És hogy mik várnak ránk az említett helyeken? Tornaszerek kar-, és láb-, belső comb-, vállerősítéshez, derékformáláshoz, továbbá gyalogló, libegő, nyújtó, húzódzkodó, lépegető eszközök, haspadok, valamint majomlétra.

Információk

Térképen mutasd

Elérhetőségek

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Parkolj ingyen 2024-ben is!
Parkolj ingyen 2024-ben is!
Spórolj velünk! Parkolj ingyen napi 1 óráig 2 autóval 2024-ben is.
Robbanó kiscica
Robbanó kiscica
Bumm!
Mit adtak nekünk a rómaiak?
Mit adtak nekünk a rómaiak?
Római erődöt!
Festetics családi bringatúra
Festetics családi bringatúra
Kóstolj bele a Festetics-örökségbe kétkeréken!
+28Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő