Keszthely két keréken

A kerékpározás tavasztól őszig minden korosztálynak, családoknak kitűnő program Keszthelyen és környékén.


Fedezzük fel két keréken Keszthelyt és térségét! Tekerhetünk a Balatoni Bringakörúton a tó mentén, felkereshetünk római kori romokat, választhatjuk a Festetics körutat, és a Keszthelyi-hegység útvonalait is. A kerékpározás tavasztól őszig minden korosztálynak, családoknak kitűnő program.

Programok, szolgáltatások bringásoknak

Kerékpározz Keszthelyen!

Keszthelyen áthalad nemzetközi kerékpárút, valamint a Balatoni Bringakörút is, így, ha a Magyar Tengert kerüljük, óhatatlanul is átszelünk a városon. Ha nem Balatont kerülünk, csupán itt nyaralunk a városban, érdemes akkor is kerékpárt hoznunk magunkkal, vagy biciklit bérelnünk. Egyrészt, ha néhány napot töltünk csak itt, és szeretnénk minél több látnivalót felkeresni, időt spórolhatunk, ha biciklivel megyünk, s nem gyalog, és környezetbarátabb, mint az autóval való közlekedés. Másrészt, jól fog jönni egy kis mozgás a Balaton-parti lángosok és a fagyizások után.

Bringázás a Bringakörúton

Nézzük, merre indulhatunk két keréken! A part mentén mindkét irányban elindulhatunk, a Balatoni Bringakörúton biztonságosan tekerhetünk. Keleti irányba sorra követik a szomszédos települések, ha időnk és energiánk engedi, érdemes a vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolnát érintve eltekerni a balatongyöröki Szépkilátó felé, ahol csodálatos panorámába lehet részünk.

Tipp ha Fenékpuszta felé biciklizel, nézd meg az ókori Valcum romjaitTippAz ellenkező irányba is érdemes tekerni, ugyanis a várostól nem messze Fenékpusztán találhatók az egykori római erőd Valcum romjai. Érdemes felkeresni, egy kis időutazást tenni a múltba!

Tekerés a két tó között

Ne feledjük, nem csak a Balaton mentén tekerhetünk, a szomszédos Hévíz szintén bicikliúton megközelíthető. Tipp: A Hello Keszthely applikációban kihívást is találunk, ami a Keszthely felirattól a hévízi gyógyfürdőig visz, majd vissza, a bringázásért cserébe pontokat is kapunk. Jól hangzik, nem?

A Festetics körút

Szívből ajánljuk a Festetics körút A jelölésű útvonalat, mely a kastélytól indul, kivisz a Festetics Imre Állatparkon át a gyenesdiási Nagymezőig, majd a Libási bringapihenőn a part mentén a Keszthely feliratig, onnan vissza a kastélyhoz. A túra hossza 15 km, kezdőknek, gyerekeknek is ajánlott. További 3, B,C,D jelölésű útvonal is elérhető.

Fedezd fel Keszthelyt és térségét két keréken!

Keszthely nem is olyan kicsi, ezt éreztetik velünk lábaink, ha „csak” a városon belül kerékpározunk. Az applikációban találunk egy útvonalat, amely a Fő tértől indul, így tartalmaz belvárosi, Balaton-parti részt, át kell szelnünk a vadregényes Fenyves-allén, kivisz az állatparkig, majd a partot érintve visszahoz a Fő térre.

Kedvelt kerékpáros útvonal a közelünkben a Kis-Balaton kör. Akik ennél is bátrabbak, és szeretik a kihívásokat, nekik ajánljuk a Keszthelyi-hegység bringás útvonalait.

Kerékpár boltok, -szervízek, -kölcsönzők Keszthelyen

A következő szolgáltatókat ajánljuk, amennyiben kerékpárbérlésre, szervizelésre, vásárlásra lenne igény!

Tourinform iroda Keszthely, Kossuth u. 30. : Kerékpár-bérlés, városi és térségi kiadványok, kerékpáros térképek. Kerékpáros Infopont az Energia téren: pumpa, szerszámkészlet a kerékpározók rendelkezésére áll, térképek, információk, csomagmegőrzés is lehetséges

Greenzone Keszthely, Rákóczi u. 15., nyitva tartás: H-P: 9:00-16:00  Szo: 9:00-13:00, bolt, kiegészítők

Forum Sport: Kerékpárbolt, alkatrész és szerviz, 8360 Keszthely, Rákóczi u. 3., Nyitva tartás: Hétfő-péntek: 09:00-17:30; Szombat: 09:00-13:00

Bike outlet: ​Kerékpárbolt, alkatrész és szerviz, 8360 Keszthely, Tündérlak u. 8.

Kerékpáros szállások

Bicikli kölcsönzési lehetőség: Active Vendégház, Hotel Ovit, Kakadu Wellness, Tarr Apartmanok, Tokajer Wellness Panzió

Információk

Térképen mutasd

Elérhetőségek

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Hőlégballon
Hőlégballon
Ahogy a madarak látják Keszthelyt
Forduló a Hévízi-tónál
Forduló a Hévízi-tónál
Tekerj a Balaton és a Hévízi-tó között!
Jenei számoló
Jenei számoló
Te hány Jeneit találsz?
Mit adtak nekünk a rómaiak?
Mit adtak nekünk a rómaiak?
Római erődöt!
+30Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő