Keszthelyi Óriáskerék

Tavasztól őszig 50 méter magas Keszthelyi Óriáskerék magasodik a Balaton-part fölé, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk a „Magyar Tengerre”, a Keszthelyi-hegységre és a város festői szépségű térségére egyaránt.


Balaton madártávlatból

A megunhatatlan balatoni panoráma

Jó hír azoknak, akik nem feltétlen másznának hegyeket szép kilátásért, ám szeretnek panorámában gyönyörködni, hogy májustól szeptember végéig part menti óriáskerékről csodálhatják meg a keszthelyi térséget. A Balaton egyik legnépszerűbb attrakciójáról minden napszakban más színek, hangulatok várnak ránk a magasban, így érdemes akár többször is felszállni rá – akár napközben, naplementét, vagy csillagokat nézni.

“Szép kilátás a városra és a Balatonra, biztonságos, stabil szerkezet, jó élmény, csak gyorsan eltelik.”

KrisztiánHelyi idegenvezető

Balatoni kilátás a keszthelyi óriáskerékbőlÉrdekességCsak a számok nyelvén – A keszthelyi óriáskerék az országban az egyik legnagyobb, mely 50 méter magas, egyszerre 180 fő befogadására alkalmas, 170 tonnát kitevő alkatrészeinek szállításához 12 kamion szükséges.

Három kör a magasban

Az óriáskerék 3 kört megy egy huzamban, a tapasztalat az, hogy az első körben kicsit félünk, szokjuk a mozgást, a hangokat, a második körben már kicsit bátrabbak vagyunk, a harmadikban mosolygunk, fotózunk- és legszívesebben a kabinban maradnánk még, újabb köröket megtéve. Ha nem érezzük jól magunkat, az első kör végén szólhatunk, lehetőségünk van kiszállni.

Keszthelyi óriáskerék, amit nyaranta tudnak a városba látogatók élvezniTippElőfordult, hogy valaki az óriáskerék legtetején tette fel élete párjának a nagy kérdést – ilyenkor érdemes jelezni az üzemeltetőknek, ebben az esetben megállítják kicsit a kereket, időt hagyva a romantikus, életre szóló pillanatoknak.

Jó tanácsaink

Ha kellemes kikapcsolódásra vágyunk, vidám kalandban szeretnénk részesülni, mindenképp próbáljuk ki a Keszthelyi Óriáskereket! Ha nem szeretnénk kellemetlen meglepetésben részesülni, figyeljük az attrakció oldalát, hiszen előfordulhat, hogy zárva van technikai okokból, betegség esetén, vagy épp a bizonytalan időjárás miatt.

Az este kivilágított keszthelyi óriáskerék mesés látványt nyújt a járókelőknekTippA 2021-es évben „Keszthely legpörgősebb látványossága” címen fotópályázatot hirdettek, melynek témája az óriáskerék volt. Figyeljünk, fotózzunk, hátha idén is adódik hasonló lehetőség!

Információk

Térképen mutasd

8360 Keszthely, Csík Ferenc sétány

Elérhetőségek

Nyitva tartás

 • Március 15. - Október 10.
 • ZárvaNyitás: 14:00
  • csütörtök (ma) 14:00-20:00
  • péntek 14:00-20:00
  • szombat 11:00-20:00
  • vasárnap 11:00-20:00
  • hétfő 14:00-20:00
  • kedd 14:00-20:00
  • szerda 14:00-20:00

Közösségi oldalak

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Pumpapálya tesztelés
Pumpapálya tesztelés
Bringára Keszthely!
Legendás Koncertek
Legendás Koncertek
A zenei világ legnagyobbjai
Forduló a Hévízi-tónál
Forduló a Hévízi-tónál
Tekerj a Balaton és a Hévízi-tó között!
Mit csinál az unatkozó várvédő?
Mit csinál az unatkozó várvédő?
Elfoglalja magát!
+26Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő