Keszthelyi Sétálóutca

A Festetics kastélyt és a keszthelyi Fő teret összekötő, századfordulós hangulatot idéző keszthelyi Sétálóutca a múltban és a jelenben is központi szerepet tölt be a város életében.


Előttem a Kastély, hátam mögött a Fő tér…

Ha Keszthelyen járunk, szinte elkerülhetetlen, hogy – elhelyezkedésének köszönhetően – a város sétálóutcáján áthaladjunk, vagy legalábbis érintsük. Ha időnk engedi, rohanás helyett andalogjunk végig az utcán, szánjunk néhány percet szép épületeinek csodálatára, nézzük meg, emléktáblái milyen értékes információkat rejtenek!
ÉrdekességMég többet szeretnél tudni Keszthely múltjáról? Akkor a KESZTHELYI TÖRTÉNETEK című könyvet neked írták, szerezd be a sétáló utcai Tourinform irodában!

A sétálóutca akkor…

Ha a keszthelyi Sétáló utcán vagyunk, akár merre nézünk, jövünk, megyünk, kincsekre bukkanunk. Tudtad, hogy itt született Goldmark Károly, a híres zeneszerző? Tudod, melyik a régi Városháza épülete? Miközben a város egyik legrégebbi utcáján sétálsz, gondolj arra, hogy a különböző stílusjegyeket hordozó,-  barokk, klasszicista, copf, eklektikus, szecesszionista – , akár többszáz éves épületek mennyi mindenről tudnának mesélni!

Érdekesség Simon-ház KeszthelyenÉrdekességA Sétálóutca végén található az 1790 körül épült Simon ház, itt született 1909-ben az ország első szépségkirálynője, Simon Böske, akit 16 évesen a Keszthelyi Korzó szépének, majd 1926-ban a Balaton Tündérévé is választottak. 1929-ben lett ő a „Miss Hungary”, majd a „Miss Európa”.

Ha visszatekintünk a múltba a keszthelyi sétálóutca – az egykori Keszthelyi Korzó- üzleteinek kínálatáról elmondható, hogy vetekszik bármely nagyvároséval. Volt itt aranyműves, újság-, üveg-, porcelán-, szőrmeárus, fodrász, patikus, hentes, cukrász, és még sorolni lehetne. Nem hiába volt a régebbi korokban is a város legforgalmasabb utcája.

… és most

Napjainkra ugyan kicsit változtak igényeink, így a barokk stílusú Goldmark-házzal szemben egy fitnesz terem kapott helyet, azonban sok minden van, mi nem változik: továbbra is szívesen fagyizunk, fogyasztunk finom péksüteményt, térünk be étkezni minőségi vendéglátóhelyre.

Tipp borozás a SétálóutcánTippHa erre jársz, térj be egy kávéra, egy étterembe, igyál egy pohár bort, és engedd, hogy magával ragadjon a Sétálóutca varázsa!

Rendezvények a sétálón

A Sétálóutca az év folyamán rengeteg rendezvénynek helyet ad. A Street Festival során július, augusztus folyamán hétköznap esténként neves előadók varázsolnak nyári fesztiválhangulatot az utcán. Szeptember első hétvégéjén verklik sorakoznak fel, töltik meg zenével, jó hangulattal az utcát. Majd következik a KultUdvar, és az év folyamán több, főként történelmi témájú vezetett séta halad végig az utcán.

Információk

Térképen mutasd

8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca

Elérhetőségek

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Nyertes dobás
Nyertes dobás
Nyerj egy meccset petanque-ban a Pethő Háznál!
Mit csinál az unatkozó várvédő?
Mit csinál az unatkozó várvédő?
Elfoglalja magát!
Kövesd a grófot
Kövesd a grófot
Sétálj Keszthely belvárosában!
Kávéőrült
Kávéőrült
Az élet apró örömei - jó kávé mind felett!
+28Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő