Keszthelyi vízi élmények

Keszthely Balaton-parti város lévén bővelkedik vízi, vízzel kapcsolatos szabadidős tevékenységekben (hajózás), sportokban (vitorlázás, kajakozás), a fürdőzés mellett vízi élmények sokasága vár ránk.


Hajózás, sport, pancsolás, gyógyvíz

Hajózás

Több százéves hagyománya van a Balatonon a hajózásnak, a Kisfaludy gőzöst 1846-ban bocsátották vízre.

Érdekesség Phoenix gályaÉrdekességNe feledjük, hogy Keszthelyhez és a Festetics családhoz köthető a Phoenix gálya, amely a Balaton valaha volt legnagyobb vitorlása címet mondhatja magáénak.

Azóta a hajózási technikák változtak, fejlődtek, ma különböző vízi járművekkel szelhetjük át a Balatont. A Balaton Hajózási Zrt. Helka nevű hajója a keszthelyi mólón várja, hogy a keszthelyi öbölben sétahajókázzunk rajt, vagy más Balaton-parti településekre (pl. Balatongyörökre, Szigligetre, Badacsonyba) utazzunk vele. Kedveltek a programhajózások is, melyek közt találunk bulihajót, gyerekhajót, valamint naplemente túrát is.

Ha sportosabb vizekre eveznénk…

Ha aktív pihenésre vágyunk, választhatjuk a nagy népszerűségnek örvendő vitorlázást! Akiknek még tervben van a vízi sport technikáinak elsajátítása, őket várja az Optisul Vitorlásiskola – a gyermekeket is szeretettel várják. Ha kikötőt keresünk, a Keszthelyi Yacht Klub nevét kell figyelnünk. Lehetőségünk van vitorlás bérlésére is.

Választhatunk kisebb vízi járműveket is, például világbajnok oktatásban lehet része annak, aki kajak-kenuzni szeretne, a Keszthelyi Vízisport Egyesületet megalapító, világ-és Európa-bajnok kajakos, Paksy Tímea biztosít rá lehetőséget a Városi Strandon.

Vízibiciklizés a BalatononKedvencünkA klasszikus balatoni hangulathoz hozzá tartozó vízibiciklit is bérelhetünk.

Gyermekeknek

Ugyan a felsorolt tevékenységek nagy része gyermekeknek is szól, számos szolgáltatás kifejezetten a legkisebbek korosztályát célozta meg. Egyedi eleme a Városi Strandnak a Balaton alakú medence, de nagy népszerűségnek örvend a vízi csúszda, valamint a Balaton egyik legnagyobb, 1870 nm területű vízi élményparkja.

Úszás

A víz és az ember találkozásának legkézenfekvőbb módja az úszás, amely nincs időhöz, eszközökhöz kötve, jótékonyan hat az egész szervezetre, izomzatra, és nem utolsó sorban a lélekre. A biztonságos úszás érdekében ne távolodjunk el túlságosan a parttól, figyeljük a viharjelzést!

Érdekesség Csík Ferenc olimpiai bajnok úszóÉrdekességNe feledjük, Keszthely úszó olimpikonnal is büszkélkedhet, hisz itt ismerkedett a vízzel Csik Ferenc, aki a Balaton vizétől egészen az 1936-os berlini olimpiáig jutott.

Élményfürdőzés a közelben

Ha nem a nyári időszakban érkezünk a Balaton-partra, vagy nem megfelelő a víz hőmérséklete, élményfürdőzési lehetőségek közül is választhatunk Keszthely környékén. A legközelebbi és legismertebb a Hévízi-tó, Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava. A közelben van még a kehidakustányi élményfürdő, a termálfürdőjéről híres zalakarosi fürdő, valamint a zalaszentgróti fürdő.

Információk

Térképen mutasd

Elérhetőségek

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Robbanó kiscica
Robbanó kiscica
Bumm!
Hőlégballon
Hőlégballon
Ahogy a madarak látják Keszthelyt
Belvárosi köröző
Belvárosi köröző
Sétálj a történelmi belvárosban!
Nyertes dobás
Nyertes dobás
Nyerj egy meccset petanque-ban a Pethő Háznál!
+26Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő