Pecázás Keszthelyen

A Balaton igazi horgászparadicsom, hiszen a tó vize őshonos és betelepített fajokban is bővelkedik, remek helyszín sporthalászatra is. Keszthely környékén találhatjuk a Zalacsányi horgásztavat és a Kis-Balatont is, melynek déli részén horgászhatunk.


Pecahelyek, szolgáltatások

Horgászási lehetőségek

A horgászidény jellemzően a tavasztól őszig tartó időszakot jelenti, télen, amennyiben befagy a Balaton, lékről pecázhatunk. Ha horgászni szeretnék a tavon, a Balatoni Halgazdálkodási Zrt.-hez kell fordulnunk, keszthelyi irodájuk a Csik Ferenc sétány 5. szám alatt található. A Balatoni Horgászrend szintén a Halgazdálkodási Zrt. oldalán elérhető, mely leírja többek közt az egyes jegytípusokhoz kapcsolódó jogosultságokat, a mennyiségi, -méret-, időszakos-, és horgászmódszerekhez kapcsolódó korlátozásokat, tilalmi időket, halvédelmi előírásokat stb.

Közkedvelt horgászhelyek a Balaton-parton

Keszthelyen több helyen is lehetőség nyílik horgászásra. Strandszezonon kívül a Libás, Helikon Strand területén pecázhatunk, ahol horgászkunyhókat is találhatunk. Legkedveltebb a Libás Strand és a Móló közti rész, de a horgászok szeretik a Helikon Strand melletti öblöt is. A város környékén fogható halak közé tartoznak: fogas, ponty, süllő, harcsa, csuka, keszeg, amúr, kősüllő, angolna, balin.

Horgászás a Balatonon kívül

A Zala folyóban rengeteg hal, halfaj megtalálható. A Balatoni Halgazdálkodási Zrt-nél vásárolt általános és partközeli jeggyel pecázhatunk a folyón, egészen a fenékpusztai vasúti hídig. A Kis-Balaton ugyan természetvédelmi terület, de balatoni jeggyel horgászhatunk a Kis-Balaton bizonyos területein. Horgásztó a közelben Zalacsányban található, ahol ponytok, amúrok, harcsák, süllők várják a horgászokat. A tónál napijeggyel lehet horgászni, és faházat is bérelhetünk.

Szállás horgászoknak

Keszthelyen több szállást is találunk, mely szeretettel várja a horgászokat. A Süllőfészek Vendégházat a Helikon Strand előtt húzódó betonúton a campingek felé haladva, közel a parthoz találjuk. A horgászok igényeihez igazodva, a szállás területén haltisztításra alkalmas helységet jelöltek ki, grillezési lehetőség is van. Az Akvárium Apartmanházak szintén horgászbarát szálláshely, melyet a Városi Strand és a Helikon Strandot összekötő Csik Ferenc sétány és Csárda utca találkozásánál kell keresnünk.

Ha kifogynál a munícióból – keszthelyi horgászboltok

Ha horgászfelszerelésre, csalira, etetőanyagra, engedélyre, napijegyre van szükséged, keszthelyi horgászboltok állnak rendelkezésedre: PecaSarok Horgászbolt, Matula Horgászbolt, Potyka horgászbolt, és a Horgászvilág horgászbolt.

Horgászversenyeknek is otthont szokott adni Keszthely, többek közt az Országos Jótékonysági Horgászatnak és a Nemzetközi Bojlis Horgászversenynek is.

Érdekesség Phoenix gályaÉrdekességNe feledjük, hogy Keszthelyhez és a Festetics családhoz köthető a Phoenix gálya, amely a Balaton valaha volt legnagyobb vitorlása címet mondhatja magáénak.

Információk

Térképen mutasd

Elérhetőségek

Közösségi oldalak

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Bookie
Bookie
Szelfizz könyvekkel!
Nyertes dobás
Nyertes dobás
Nyerj egy meccset petanque-ban a Pethő Háznál!
Beszélő Házak
Beszélő Házak
Ismerd meg Keszthelyt!
Balaton-parti lábrongyoló
Balaton-parti lábrongyoló
Végig a keszthelyi Balcsi-parton
+28Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő