Rendezvények

A város kulturális intézményei egész évben gondoskodnak a színes programokról, valamennyi korosztálynak szóló rendezvényekről. Keszthelyen a legnagyobb rendezvények: Helikon Ünnepségek, Keszthelyi Advent, Keszthely Fest, Múzeumok Éjszakája, melyek több ezer embert vonzanak a városba.


Rendezvények Keszthelyen

A Helikon Ünnepségek

Lassan kétszáz éves múltra visszatekintő esemény, amely napjainkban középiskolás diákok kulturális seregszemléjeként van jelen a város, és tulajdonképpen az egész Dunántúl életében. Lehetőséget biztosít a tanulóknak különböző művészeti ágakban elért felkészültségük bemutatására.

Múzeumok éjszakája

A múzeumok városaként a város egyik legnagyobb rendezvénye a Múzeumok éjszakája, ahol izgalmas időutazásban lehet részük az érdeklődőknek. A programsorozathoz Keszthely több múzeuma csatlakozik, előadásokkal, tárlatvezetéssel, kiállításokkal, koncertekkel, fényjátékkal és sok más meglepetéssel.

KeszthelyFest

A keszthelyi, és egyben a nyugat-balatoni nyár egyik legkiemelkedőbb rendezvénye borutcával, koncertekkel, országosan ismert fellépőkkel, gyermekprogramokkal a város sétáló utcáján, és fő terén.

Keszthelyi Advent

Az adventi időszakban ünnepi díszbe öltözik Keszthely, adventi vásár, a város karácsonyfája, betlehem, téli finomságok és programok várnak a Főtéren! Az adventi hétvégéken játékpark, kézműves foglalkozások, gyermekműsorok, várják a legkisebbeket, keszthelyi iskolák mutatják be műsoraikat, együttesek varázsolnak ünnepi hangulatot majd vasárnaponként meggyújtásra kerülnek az adventi gyertyák. A 2021-es tél meglepetése volt a gyermekek részére kialakított jégkorcsolyapálya az adventi forgatag közepette.

KultUdvar

Művelődésre és egyben szórakozásra ad lehetőséget a KultUdvar rendezvény, mely keretében történelmi sétákon vehetünk részt, petanque-ozhatunk, kiállításokat tekinthetünk meg. Kézműves termékeket mustrálhatunk, a nap végén pedig koncerteken kapcsolódhatunk ki. Mindezt olyan csodálatos környezetben, mint a Goldmark-ház udvara, valamint a Várkert.

Nyitott templomok

Nagy érdeklődés kísérte a „Nyitott templomok” elnevezésű koncertsorozatot, mely keretében Bach-Beethoven-, és Mozart-est került megrendezésre, ahol a város templomaiban a Kossuth-díjas Keller András hegedűművész és zeneigazgató által vezetett Concerto Budapest szimfonikus zenekart hallhattuk játszani.

Információk

Térképen mutasd

Kossuth Lajos utca 30, Keszthely, Dunántúl, Hungary

Elérhetőségek

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Forduló a Hévízi-tónál
Forduló a Hévízi-tónál
Tekerj a Balaton és a Hévízi-tó között!
Kutyagolós
Kutyagolós
Állok allébe!
Robbanó kiscica
Robbanó kiscica
Bumm!
Mit adtak nekünk a rómaiak?
Mit adtak nekünk a rómaiak?
Római erődöt!
+28Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő