Természet Háza

A Festetics Imre Állatparkkal szoros együttműködésben, a Bakonyerdő Zrt. fenntartásában lévő gyenesdiási Természet Háza Látogatóközpont komplex képet nyújt a Keszthelyi-hegység állat- és növényvilágról. Megtekintése gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt ajánlott.


Festetics Élményközpont- Természet Háza Látogatóközpont

Élményközpontú kiállítások

A látogatóközpont a Festetics Imre Élményközpont része, ahol bepillantást nyerhetünk az ember és a természet harmonikus viszonyába, mely a Balaton-melléki táj egyik jellemzője. Megismerhetjük a térség legelő-és erdőgazdálkodását, szőlő-és gyümölcstermesztésének módjait. A látogatóközpont igyekszik élményközpontúan bemutatni tárlatait, akusztikus és vizuális effekteket, interaktív látványelemeket is felhasznál.

“Teljeskörű ismertetés a közeli természettel!
Szép, új, kulturált környezetben.”

Horváth PéterHelyi idegenvezető
A Természet Háza bemutatja a környék természeti értékeitKedvencünkNépszerű eleme a VR szoba, ahol a modern technikának köszönhetően pék, kovács, és a bognár munkáját próbálhatjuk ki.

A „természet ölelésében” programban a Kis-Balaton élővilágát fedezhetjük fel, és a Batsányi kilátóból elénk táruló körpanorámát csodálhatjuk meg.  Az élményközpont egyben információs pontként is szolgál, elősegítve a kerékpáros-,lovas-, bakancsos turizmus élénkülését.

Programok

A Festetics Élményközpont egész évben színes programokkal várja természetkedvelő látogatóit, melyek közt szerepelnek lovaskocsikázás, barkácsolás, előadások, madárodú készítés, családi napok, vetélkedők. A gyermekeket izgalmas foglalkoztatók várják geológiai, növény-és állatismereti témakörökben.

Megközelítés, parkolás

Ha a 71-es főútról érkezünk, a gyenesdiási körforgalomnál a Faludi utca irányában kell menni, majd kb. 500 métert haladni, és balra fordulni a Dornyai Béla útra. A látogatóközpont szép épülete a jobb oldalon lesz látható. Ingyenes parkolás a látogatóközpont előtt biztosított.

Ismerd meg az állatpark lakóit is!

Megismerkednél Bubuval, a magyar merinói tenyészkossal? Vagy inkább Dámával, a dámszarvassal találkoznál? Esetleg, Zorró, a fekete racka juh története érdekel? Barangold be a látogatóközpont szomszédságában elterülő Festetics Imre Állatparkot is, ismerd meg lakóit!

Tipp kirándulás a Keszthelyi-hegységbenTippHa kedvet kaptunk a természetjáráshoz, ne habozzunk, másszuk meg a Keszthelyi-hegységet, keressük fel kilátóit, és gyönyörködjünk a balatoni panorámában! Egyúttal ismerkedjünk meg a hegység élővilágával is!

Információk

Térképen mutasd

8315 Gyenesdiás, Dornyai Béla út 4.

Elérhetőségek

Nyitva tartás

 • Január 02. - December 18.
 • NyitvaZárás: 19:00
  • csütörtök (ma) 09:00-19:00
  • péntek 09:00-19:00
  • szombat 09:00-19:00
  • vasárnap 09:00-19:00
  • hétfő 09:00-19:00
  • kedd 09:00-19:00
  • szerda 09:00-19:00

Közösségi oldalak

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Téged is az ITALVÁR!
Téged is az ITALVÁR!
Legyen Tied a legmenőbb fotó!
Gyúrunk vaze?
Gyúrunk vaze?
Ki a szabadba, próbáld ki a város összes kondiparkját!
Belvárosi köröző
Belvárosi köröző
Sétálj a történelmi belvárosban!
Forduló a Hévízi-tónál
Forduló a Hévízi-tónál
Tekerj a Balaton és a Hévízi-tó között!
+28Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő