Vidor Játékmúzeum

A keszthelyi Vidor Játékmúzeum mintegy tizenötezer darabos játékgyűjteménye a játékok fejlődési szakaszaiba enged minket időutazást tenni. A múzeumban találjuk a Matuláriumot, valamint Fekete István és Wentzely Dénes vadászíró emlékszobáját is.


Vidor Játékmúzeum

Gyűjtemények:

A Játékmúzeumban Túri Török Tibor magángyűjtő tárja gyűjtőmunkájának eredményeit a látogatók elé. Kiemelkedő a Moncsicsi, a babakocsi, a porcelánbaba, a Barbi baba, a játékautó, valamint a Kinder meglepetések gyűjteménye. Megtekintésük, és egyben a nosztalgiázás közben gyermekdalokat hallgathatunk.  Ha azt mondjuk, játéktörténelem, megelevenednek az Elzett Művek fémautói, csipegető csibéi, rolleres bohócai, az első játék Ikarus busz, a német Steiff családi cég plüssei, a győri Lemezárú Gyár gyerekjátékai, műanyag katonák, építő-és társasjátékok.

“Ilyen aranyos, szépen, hangulatosan berendezett múzeumban még sosem jártam. Az ember tényleg újra gyereknek érezheti magát a sok játék között sétálgatva. 🙂 Ajánlom mindenkinek, aki Keszthelyen van, ki ne hagyja.”

Györkő ZsomborHelyi idegenvezető

Életmód kiállítás:

A múltidézés részét képezi az életmód kiállítás, amely keretében régi tanterem, valamint gyerekszoba is bemutatásra kerül. Nem hiányozhat Mazsola, és Süsü sem, őket a „Tévé teremben” találjuk.

Fekete István emlékszoba

A Játékmúzeum emléket állít Fekete István írónak, számos ifjúsági könyv, regény, állattörténet szerzőjének. Műveit több mint tíz nyelvre lefordították, minden idők második legolvasottabb magyar íróját tisztelhetjük benne. Egyik legismertebb műve, a Tüskevár a közeli Kis-Balaton berkeiben játszódik. Az író emlékszobájában találjuk Wentzely Dénes erdész, vadászíró emlékszobáját is.

A Babamúzeum épülete kívülrőlTippEgy belépővel 7 múzeumba! Ha szeretnél megtekinteni egyedülálló játékgyűjteményeket, érdekel a múlt század életmódja, megtekintenéd a különleges Csigaparlamentet, akkor vásárolj kombinált belépőjegyet a Belvárosi Múzeumokba!

Megközelítés, parkolás

A Játékmúzeum a város központi részén található, a Sétálóutcáról megközelíthető. Parkolás a Zeppelin téri parkolóban, a Fejér György Városi Könyvtár előtt lehetséges.

Információk

Térképen mutasd

8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 12.

Elérhetőségek

Nyitva tartás

 • Egész évben nyitva
 • ZárvaNyitás: 09:00
  • szerda (ma) 09:00-19:00
  • csütörtök 09:00-19:00
  • péntek 09:00-19:00
  • szombat 09:00-19:00
  • vasárnap 09:00-19:00
  • hétfő 09:00-19:00
  • kedd 09:00-19:00

Közösségi oldalak

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Bookie
Bookie
Szelfizz könyvekkel!
Keleti ízek
Keleti ízek
Válassz egyet a thai fűszeres tészták közül!
Dobókocka
Dobókocka
Felnőtt megőrző szombatonként
Gyúrunk vaze?
Gyúrunk vaze?
Ki a szabadba, próbáld ki a város összes kondiparkját!
+26Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő