A Madárlátta Pékség a keszthelyi Fő tér egy kissé félreeső részén, a gyógyszertár impozáns épülete mögött elbújva található. De nekik sincs okuk panaszra, a Torma család gyönyörűen újította fel az épületet, és itt nyitották meg kézműves pékségüket.
Arra törekszenek, hogy egészségesen, természetesen és adalékanyagmentesen dolgozzanak.
A Madárlátta Pékség 2022-ben nyitott meg, de a családnak komoly szakmai múltja van.
A múlt
Torma Béla az 1970-80-as években itt volt péktanuló, majd szakoktató, de azóta sok minden megváltozott.
A Várvölgyön található pékségüket 1988-ban nyitották meg, 1994-től lett közért. Sok keszthelyi egészen odáig autózott ki, hogy kenyeret vehessen tőlük.
A jelen
A fiuk 2 éve lett pék, beleszeretett a szakmába, együtt álmodták meg, milyen legyen a Madárlátta Pékség és kínálata.
A család mindenképpen pékséget szeretett volna nyitni, de véletlenül alakult úgy, hogy a keszthelyi Kossuth utca 39. szám alatti épület eladóvá vált, így fonódik össze a múlt és a jelen.
A belső dizájnt Béla találta ki, az asztalok a saját faanyagaikból készültek, a lámpák is kézműves termékek, a selyem batikképek pedig mély jelentést hordoznak, a magyar kultúrából merítenek.
A termékek
A pékség kínálatában megtalálhatók alapkenyerek, és teljes kiőrlésű-, tönköly-, alakor és kamut búzából készült termékek is.
Az édes- és sós péksütemények is magyar gabonából, kis malmoktól vásárolt minőségi, adalékanyagmentes lisztekből készülnek. A család arra törekszik, hogy megoszthassa másokkal azt, amit ők szeretnek, amiben ők hisznek: egészségesen, természetesen, a legjobb alapanyagokból állítsák elő a termékeiket, amik minden érzékre hatnak: finomak és látványosak.
A szakma szeretete és tisztelete, az őszinteség nagyon fontos értékek számukra.
Szendvicsek, sütemények, no és a kávé
A szendvicsek egyszerre háziasak és egészségesek, a legjobb minőségű hozzávalókból készülnek. A sütemények francia/dán stílusúak, de magyar gyökerekre hajaznak.
Különleges kávéjukért sokan rajonganak a városban.
Melegétel is
A péksütemények mellé napi levesajánlattal készülnek, amit csapolt sörökkel is leöblíthetünk.
Óvják a környezetet
A tejtermékeket és a tökmagolajat is helyi termelőktől szerzik be. Nem csak a minőségre, hanem a környezetükre is odafigyelnek, a tejet visszaváltós üvegben kapják, a péksüteményekhez papírzacskót használnak, fémdobozokban, üvegekben tárolnak szinte mindent, igyekeznek minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyni.