Nosztalgia Múzeum

Nosztalgia Múzeum elénk tárja a múlt század hétköznapjait körülvevő tárgyakat, amitől mi is jobban megérthetjük hogyan élt a 20. századi ember.


A keszthelyi Simon házban, ahol Miss Hungária és Miss Európa győztes, Simon Böske lakott egykor, ma a magyar szépség idejét is felelevenítő Nosztalgia Múzeum található. A múzeumban antik tárgyak és bútorok kiállítása található, ahol még a plafont is beterítik a régi képek, plakátok és festmények. Akit pedig a múlt század tudománya érdekel, megtekintheti a Dr. Liposits Elemér emlékszobát, ami a doktor úr rendelőjét rekonstruálja.

Nosztalgia Múzeum

A múzeumban Túri Török Tibor magángyűjtő sok év alatt összegyűlt régiség gyűjteményét tekinthetjük meg, ami betekintést nyújthat felmenőink életébe. A vitrinekben találunk minden napos használati tárgyakat( borotvát, pomádét, pirosítót, „Camping” tábori kávéfőzőt) és a múlt század technikai vívmányait (faszénnel működő gallérvasaló, lángvivő fibidusz, vurlicerek zenehengerei, gázlánggal működő vetítők).

“Haláli! A legmurisabb és legjobb múzeum, amit valaha láttam. Szórakoztató és mindenki megtalálja benne magát!”

Csonka TímeaHelyi idegenvezető

Giccs terem

Ha elegünk van a mai minimalista, letisztult dísztárgyakból és valami aranyosra, bojtosra, vagy csipkésre vágyunk, természetesen lehetőleg porcelánból, akkor a Nosztalgia Múzeum Giccs termét nem hagyhatjuk ki! A sok apró tárgy visszaidézi a nagyszülőknél töltött nyarakat, amikor a szobák minden szegletéből az embert egy kis svájci kerámia gyerek, vagy dundi angyalka figyelte.

Dr. Liposits Elemér emlékszoba

A szoba a Keszthelyen csak „szegények orvosaként” ismert, Dr. Liposits Elemér egykori belgyógyász főorvos rendelőszobájának a másolata. Az emlékszobában megtekinthetjük,  hogy a kor orvosai milyen eszközöket használtak a páciensek vizsgálatára és gyógyítására. A kis asztalon olyan ma is ismerős tárgyakat láthatunk, mint bélyegző, praxistábla és recepttömbök.

A Babamúzeum épülete kívülrőlTippEgy belépővel 7 múzeumba! Ha szeretnél megtekinteni egyedülálló játékgyűjteményeket, érdekel a múlt század életmódja, megtekintenéd a különleges Csigaparlamentet, akkor vásárolj kombinált belépőjegyet a Belvárosi Múzeumokba!

Megközelítés, parkolás

A Játékmúzeum a város központi részén található, a Sétálóutcáról megközelíthető. Parkolás a Zeppelin téri parkolóban, a Fejér György Városi Könyvtár előtt lehetséges.

Információk

Térképen mutasd

8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 11.

Elérhetőségek

Nyitva tartás

 • Egész évben nyitva
 • NyitvaZárás: 19:00
  • csütörtök (ma) 09:00-19:00
  • péntek 09:00-19:00
  • szombat 09:00-19:00
  • vasárnap 09:00-19:00
  • hétfő 09:00-19:00
  • kedd 09:00-19:00
  • szerda 09:00-19:00

Közösségi oldalak

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Tavirózsa
Tavirózsa
Fürödj a Hévízi-tóban!
Balaton-parti lábrongyoló
Balaton-parti lábrongyoló
Végig a keszthelyi Balcsi-parton
Kutyagolós
Kutyagolós
Állok allébe!
Festeticsek öröksége
Festeticsek öröksége
Találd meg a titkos átjárót a kincshez!
+26Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő