Várkert

Ha a keszthelyi Fő téren járunk, érdemes egy kis kitérőt tennünk a Várkert felé, amely amellett, hogy a város egyik leghangulatosabb szeglete, a település történelme szempontjából is jelentőséggel bír. Játszótere miatt gyermekkel érkezőknek is klassz helyszín szabadidős kikapcsolódáshoz.


A várfalon belül

Varázslatos Várkert

Keszthely szívében van egy mesébe illő hely, melyet a helyiek jobban, az ide látogatók talán kevésbé ismernek. Kis tó, tavirózsákkal, a tó menti padokon ha megpihenünk, eddig talán számunkra ismeretlen oldaláról csodálhatjuk meg a fő téri templom gótikus falait. Ám, ha szemfülesek vagyunk, észre vehetjük, hogy nem a templom az egyetlen látnivaló, pontosan nem csak ez a templom! A hatalmas épület mellett ugyanis bár eltörpülnek, annál nagyobb jelentőséggel bírnak azok a „romok”, amelyek egy, a XI-XII. században épített, a Szent Lőrinc nevét viselő kápolna alapfalai.

Érdekesség a mai Fő tér helyén vár voltÉrdekességA Várkert nevét onnan kapta, hogy a 16. században várat építettek a király parancsára, védekezésképp a templomot és a kolostort építették körül.

A Várkertben fellelhetünk még világháborús emlékművet, és van egy játszótér is- ha gyermekkel érkeznénk. Keszthely eme szeglete minden évszakban gyönyörű, tavasszal-és nyáron tava tündérrózsákban pompázik, ősszel színes faleveleket gyűjthetünk, télen a befagyott kis tavat csodálhatjuk.

A város szívében

Ha van egy kis időd, ismerd meg a keszthelyi Fő tér többi épületét is! A Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban találhatók az ország legnagyobb felületű gótikus freskói! Itt lelheted fel a város 250 éves gimnáziumát, amit egykor Festetics Pál alapított. A Városháza, a Balaton Színház épülete több mint száz éves épületek, ismerd meg történetüket!
ÉrdekességMég többet szeretnél tudni Keszthely múltjáról? Akkor a KESZTHELYI TÖRTÉNETEK című könyvet neked írták, szerezd be a sétáló utcai Tourinform irodában!

Információk

Térképen mutasd

8360 Keszthely, Fő tér 5.

Elérhetőségek

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Vérangyal
Vérangyal
Segíts másokon, adjál vért a kórházban!
Nyertes dobás
Nyertes dobás
Nyerj egy meccset petanque-ban a Pethő Háznál!
Belvárosi köröző
Belvárosi köröző
Sétálj a történelmi belvárosban!
Helyiek kiváltsága
Helyiek kiváltsága
Igazold, hogy Keszthelyen vagy a környéken laksz.
+26Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő