Energia tér

A keszthelyi Balaton-parthoz közel található az Energia tér, amelynek központjában egy modern kialakítású turisztikai központ, információs pont áll. Az év nagy részében az azt körülvevő tér gördeszkapályaként funkcionál, télen jégkorcsolyapálya kerül kialakításra.


Töltődj fel aktívan

Infopont, kerékpárkölcsönzés

Az Energia tér és környéke Keszthely egyik legforgalmasabb része, ugyanis erre járnak-kelnek a strandra igyekvő turisták, a hajóval érkezők, a Balaton körül kerékpározók. A tér közepén ezért turisztikai központ, kerékpáros infopont került kialakításra, ahol magyar, angol, német nyelven kérhetünk tájékoztatást többek közt rendezvényekről, látnivalókról, szállás-és vendéglátóhelyekről. Tudunk kérni továbbá West-Balaton Kártyát, térképeket, kiadványokat, lehetőség van csomagmegőrzésre, kerékpárbérlésre, internet csatlakozásra.

Gördeszkára, jégkorira fel!

A teret körülvevő tér az év nagy részében gördeszkaparkként funkcionál, különböző trükköket, mutatványokat tudnak begyakorolni, akik az efféle sportok iránt érdeklődnek. Télen, jellemzően december elején, közepén jégkorcsolyapálya kerül kialakításra, amelyet a lakosság díjmentesen tud használni egészen addig, míg az időjárás engedi. A pálya 20 méter átmérőjű, több mint 300 m2, egyszerre 45 korcsolyázó veheti igénybe. További szolgáltatások: élezés, melegedő, büfé, mosdó, és korcsolyabérlés.

“Nagyon jó hely, ahol a srácok égethetik az energiát.”

Kiss PálHelyi idegenvezető

Az Energia tér környezete

A tér közvetlen közelében található a gyermekek által kedvelt vízi játékpark, ahol a nyári időszakban tudják tartalmasan eltölteni az időt. Mellette húzódik a Pavilonsor, ahol strandcikk-árusoktól kezdve az éttermeken át a fagyizóig minden jót egy helyen megtalálunk. A Pavilonsor a Városi Strandhoz, valamint a parti sétányhoz vezet. Itt májustól szeptember végéig választhatjuk az ország egyik legnagyobb óriáskerekét, hajókázhatunk a Balatonon, valamint játszótér is várja a gyermekeket.

Információk

Térképen mutasd

8360 Keszthely, Csík Ferenc sétány

Elérhetőségek

Teljesítsd a kihívásokat!

Ha már Keszthelyen jársz, akkor töltsd le a díjnyertes HELLO Keszthely mobil-appot és gyűjtsd be a jutalmakat! Bővebben

App Store Google play
Parkolj ingyen 2024-ben is!
Parkolj ingyen 2024-ben is!
Spórolj velünk! Parkolj ingyen napi 1 óráig 2 autóval 2024-ben is.
Festeticsek öröksége
Festeticsek öröksége
Találd meg a titkos átjárót a kincshez!
Vérangyal
Vérangyal
Segíts másokon, adjál vért a kórházban!
Bookie
Bookie
Szelfizz könyvekkel!
+28Kihívás vár
még rád

Ez is érdekelhet

Festetics-kastély

Festetics-kastély

A Festetics Kastély parkja

A Festetics Kastély parkja

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Helikon Kastélymúzeum

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Festetics Kastély - Pálmaház és madárpark

Összes Szabadidő